Serghei Cosovan, în vârstă de 46 de ani, consilier din partea Partidului Nostru (PN) în orașul Codru, va ajunge în fața magistraților fiind învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Dosarul lui Cosovan a fost expediat în judecată, după ce Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală.

Potrivit informațiilor, în perioada mai 2011- septembrie 2012, consilierul PN a gestionat activitatea a două organizații comerciale și ar fi dobândit ilicit, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bunurile mai multor persoane.

Procurorii au stabilit că, sub pretextul organizării şi desfăşurării activităţii de comercializare a mărfurilor nealimentare în piaţă, Serghei Cosovan a condiţionat cumpărarea gheretelor amplasate pe teritoriul pieţei „Curcubeu” de pe strada Columna, afirmând eronat că acestea îi aparţin.

Cosovan a încheiat cu persoanele, care intenţionau să desfăşoare activitate de întreprinzător pe teritoriul pieţei, 22 de contracte de vânzare - cumpărare a gheretelor. În urma acestor acțiuni, inculpatul s-a ales cu un venit de 1,4 milioane de lei.

La scurt timp, invocând anumite erori în actele respective, Cosovan a cerut înapoi contractele de vânzare-cumpărare a gheretelor, pentru a corecta greșelile. Consilierul PN însă nu a restituit actele beneficiarilor, ci le-a substituit prin contracte de locațiune a gheretelor, cauzându-le comercianţilor daune în proporții considerabile.

Serghei Cosovan a fost reținut de către forțele de ordine în luna septembrie curent, iar până în prezent a fost cercetat în stare de arest preventiv.

Dacă va fi găsit vinovat, Cosovan riscă de la 8 până la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de până la 5 ani.

Anterior, acesta a fost condamnat pentru înșelăciune, falsificarea actelor, practicarea ilegală a activității de întreprinzător și violență săvârșită asupra unei persoane cu funcții de răspundere. În toate cazurile, acesta a fost pedepsit cu muncă neremunerată sau rețineri din salariu. Totodată, într-un episod similar bănuitul a fost amnistiat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii