Un lot de peste 500 de litri de alcool etilic, care urma a fi comercializat în spațiul comunitar, a fost reținut la vama Giurgiulești-Galați.

Reţinerea mărfii a avut loc ca urmare a verificării unor informaţii operative privind activitatea de contrabandă cu produse alcoolice, desfăşurată de către un grup de cetăţeni străini. Bunurile erau transportate de către un cetăţean al Greciei, în vârstă de 41 de ani, şofer al unui autocar de pasageri, care circula pe ruta Federaţia Rusă-Grecia. 

În timpul verificării autocarului, vameşii au depistat în tavanul acestuia, 940 de sticle de votcă ”Hortita”, cu timbre de acciz ale Ucrainei. De asemenea, în cadrul verificărilor, au fost găsite 750 fiole cu insecticide care nu au fost declarate organului vamal.

Cetățeanul Greciei a fost reținut pentru 72 de ore și este documentat penal pentru contrabandă cu alcool etilic în proporţii deosebit de mari. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă privaţiune de libertate de la 3 la 10 ani.

Serviciul Vamal menționează că a fost iniţiată și o anchetă de serviciu pentru a stabili eventuale implicări în infracțiune ale colaboratorilor vamali.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii