Un cetățean al Republicii Moldova este cercetat penal pentru contrabandă cu produse de tutungerie în proporții deosebit de mari.

Țigările erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de circa 22 000 de euro.

Pe data de 3 august curent, inspectorii vamali au supus unui control detaliat un autocamion, care, conform actelor de însoțire, transporta bare şi tije din oţeluri nealiate. În cadrul acestuia, vameșii au depistat 144 960 de țigarete, de diferite mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Țigaretele au fost ascunse în podeaua dublă a semiremorcii.

Produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării, iar persoana implicată riscă închisoare de la 3 la 10 ani.
Alte 2 tentative de trecere peste frontiera vamală a bunurilor nedeclarate au fost prevenite de către vameșii de la Tudora, care au depistat mai multe loturi de mărfuri, tăinuite de controlul vamal.

Primul caz a fost înregistrat ieri, la intrarea în țară, fiind depistate 20 de telefoane mobile, nedeclarate organului vamal. Conform procedurii, bunurile au fost confiscate, iar contravenientul, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 48 de ani, urmează să achite o amendă de 3 000 de lei.

În cel de-al doilea caz, vameșii au perceput achitarea suplimentară a plăților vamale pentru un 1320 de sticle de vin spumant, care nu au fost incluse în declarația vamală.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii