Un cetățean al Republicii Moldova a fost depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal peste frontiera de stat 5125 pachete de ţigări, cu timbru de acciză R. Moldova. 

În data de 17 august  în jurul orei 21.30, pe direcția Bosia – Zagarancea, echipajul Poliției de Frontieră a observat o persoană cum transporta mai multe colete spre malul râului Prut. La apariţia poliţiştilor de frontieră, persoana a abandonat coletele şi profitând de întunericul de afară și teritoriu abrupt, a încercat să fugă de la fața locului. Întrucât aceasta nu s-a supus somaţiei prin voce, poliţiştii de frontieră au executat patru focuri de armă în plan vertical, conform legislației în vigoare.

În rezultat, inspectorii de frontieră au reținut un moldovean de 26 de ani, din satul Valea-Mare, raionul Ungheni. La fel, s-au depistat patru colete, în care erau ambalate 625 pachete de țigări Plugarul și 4500 pachete – Ritm. Întreaga cantitate de țigări, valorificată la suma de 45 mii lei, a fost ridicată și depozitată la Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni.

Din declarațiile tânărului, țigările au fost procurate de pe teritoriul Republicii Moldova și personal trebuia să le transmită peste frontieră în România, de unde persoane străine urmau să le preia.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii