După 6 ani de la asasinarea lui Alexei Veretco lângă hanul „Doi Haiduci” din Codrii Orheiului, prietenul victimei, fostul polițist Iurie Matcovschi a fost audiat de către Curtea de Apel Chișinău. La audieri au asistat fostul șef al poliției rutiere din Orhei, Vasile Cojocari, și deputatul PDM, Constantin Țuțu, care ar fi fost implicați în incident.

Matcovschi a oferit în instanță declarații despre cele întâmplate în seara de 27 aprilie, 2014. Fostul polițist a precizat că el a fost rugat de Veretco, cu care era în relații bune, să-i aranjeze o întâlnire cu Vasile Cojocari, pe care îl rânise în ajun într-o încăierare. Veretco intenționa să-i achite lui Cojocari 1 mie de euro pentru ca acesta să nu depună plângere. Cojocari a fixat o întâlnire la „Doi Haiduci”. Când au ajuns acolo, aceștia erau așteptați de un grup de tineri de constituție atletică, care i-au atacat.

Matcovschi a mai declarat că el și Veretco au vrut să fugă, însă drumul le-a fost blocat de o mașină de teren. În timp ce el era snopit în bătăi, Veretco a tras un foc în aer, dar au urmat mai multe împușcături din tabăra adversă, prietenul său fiind rănit mortal. După încăierare, ex-polițistul a fost internat în spital cu mai multe fracturi.

Inițial, în dosar au figurat mai mulți suspecți, inclusiv interlopul Oleg Prutean, alias Borman, și sportivul Constantin Țuțu, pe numele lor fiind eliberate mandate de arestare și de urmărire generală.

În mai 2016, Judecătoria Orhei i-a achitat pe suspecți, cu excepția lui Ion Corcodel, care a recunoscut că el a tras în direcția lui Alexei Veretco pentru a se apăra. Corcodel a fost condamnat la 8 ani de închisoare, însă executarea sentinței a fost amânată până la intrarea în vigoare.

Următoarea ședință va avea loc în luna septembrie.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

MATASARU

24:67 14.06.2018

din marturiile politistilor care au participat la reglari de conturi/strelka din Codru...sondata cu moartea lui ,,Krasavcik,,.. - un ghem de limbrici a societatii

Ответить