Magistrații de la Curtea Supremă de Justiţie au respins astăzi solicitarea judecătoarei Domnica Manole de a suspenda executarea hotărârii prin care CSM a dat acordul pentru începerea urmăririi penale în privința sa.

Decizia vine la două zile după ce Domnica Manole a declarat că procurorii Anticorupţie au efectuat percheziţii în biroul său de serviciu. Acest lucru s-a întâmplat înainte ca CSJ să examineze contestaţia, depusă la 13 iunie.

Amintim că CSM şi-a dat acordul, la 31 mai, privind urmărirea penală a judecătorului Manole, la cererea procurorului general interimar. Eduard Harunjen a învinovăţit-o pe Manole că a procedat cu rea ştiinţă când a decis  să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul republican de modificare a Constituţiei pentru care au semnat peste 400 de mii de cetăţeni.

La rândul ei, Domnica Manole a declarat că a respectat legea şi că CSM „apără alte interese decât cele ale judecătorilor”.

Decizia a fost dur criticată de Uniunea Europeană, ambasada SUA, Forumul Judecătorilor din România și societatea civilă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii