Polițiștii de frontieră au depistat la sfârșitul săptămânii trecute, o armă și o sumă mare de bani, la două persoane care intenționau să iasă din țară prin Aeroportul Internațional Chişinău.

Astfel, pe 30 iulie, în timpul controlului de securitate la ruta Chișinău-Londra, inspectorii de frontieră au depistat prezența unui obiect metalic asemănător unui pistol de model 348-C calibru 6 mm, la un pasager de 22 de ani, deținător al dublei cetățenii (R.Moldova și România). Arma a fost ridicată şi transmisă spre expertiză, pentru stabilirea stării tehnice şi de funcţionare a acesteia. Dacă se va constata că obiectul depistat face parte din categoria armelor de foc, tânărul va fi cercetat penal pentru ”Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc, precum şi sustragerea lor”, riscând amendă în mărime de la 300 la 600 u.c., muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Pe 31 iulie, polițiștii de frontieră au identificat, în urma unui control adițional, un pasager al rutei Chișinău - Tel Aviv, care urma să scoată ilegal din țară o sumă impresionantă de bani. Persoana identificată este cetățean al Israelului, în vârstă de 73 de ani. În bagajul de mână al bărbatului au fost descoperite mijloace financiare în valoare totală de 24.300 EURO și 250 dolari SUA, bani nedeclarați organului vamal. Astfel, bărbatul riscă amendă în mărime de la 150 la 300 u.c., muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani pentru ”contrabandă”.

În total, potrivit Poliției de Frontieră, pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere și "frontiera verde" au fost înregistrate 72 de evenimente, cu documentarea a 74 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

De asemenea, în decursul săptămânii precedente, 35 de cetăţeni străini, dar și 55 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, 6 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar alți 7 în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați 5 conaționali, iar din Uniunea Europeană, 6.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii