Deși este interzis, deținuții din închisorile din țară, continuă să primească substanțe și obiecte interzise de la rude și prieteni. 

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost înregistrate  trei cazuri de acest gen, în penitenciarele din Cricova și Cahul.

Astfel, fratele unui deținut de la Cricova încercat să-i transmită acestuia 2210 lei, în cadrul unei scurte întrevederi pe care urmau să o aibă. Banii au fost depistați în buzunarul din spate al pantalonilor, în rezultatul percheziției corporale. Aceștia urmau să ajungă la un deținut de 29 de ani, condamnat la 12 ani privațiune de libertate.

p4.jpg

penitenciar.gov.md Alte două tentative de transmitere a  substanțelor interzise au fost înregistrate la Penitenciarul din Cahul. Peste zidurile instituției de detenție au fost aruncate două obiecte învelite cu bandă adezivă, care au fost observate de șeful gărzii. La fața locului au fost chemați polițiștii din Cahul, care au depistat că obiectele conțineau masă vegetală verde asemănătoare cu marijuana şi substanţă vegetală de culoare cafenie de provenienţă necunoscută.

p5.jpg

p3.jpg

penitenciar.gov.md

Substanțele ridicate au fost transmise forţelor de ordine pentru efectuarea expertizei şi acumulării tuturor probelor necesare iniţierii unor cauze penale.

Precizăm că, tentative asemănătoare sunt înregistrate de instituțiile penitenciare săptămânal.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii