Fostul şef al Inspectoratului Fiscal de Stat al raionului Taraclia a fost condamnat la 6 ani închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Învinuitul a fost luat sub strajă chiar în sala de judecată. Decizia a fost emisă de Curtea de Apel Cahul.

Potrivit Procurorilor, la finele anului 2008, învinuitul, care în acea perioadă deţinea funcţia de şef al IFS Taraclia, a dispus în mod ilegal anularea pentru o zi a dispoziţiei privind suspendarea operaţiunilor la conturile bancare ale unei firme.

Astfel, în acea zi, la conturile întreprinderii au fost virate de către alţi agenţi economici peste 9 milioane lei, bani care au fost folosiţi de întreprindere în alte scopuri. Prin aceste acţiuni, bugetul public a fost prejudiciat în proporţii deosebit de mari.

Pentru faptele comise, fostul șef își va petrece următorii șase ani în închisoare. Totodată a fost privat de dreptul de a deţine funcţii publice timp de 2 ani. Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii