Vlad Filat rămane în arest pentru încă 30 de zile, după ce Curtea de Apel a respins astăzi recursul avocaților, de-al elibera pe liderul PLDM. Procurorii nu au ost înduplecați nici de colegii de partid a lui Filat, care au cerut ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu sub garanția lor.

Politicianul este acuzat de corupție și trafic de influență, fiind cercetat penal în stare de arest preventiv. El riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani de închisoare.  

Și fostul șef al Băncii de Economii Grigore Gacikevici rămâne în izolatorul CNA de sărbătorile pascale. Asta după ce magistrații Curții de Apel au respins și în cazul lui Gacikevici recursul avocatului, care a cerut eliberarea acestuia și cercetarea în starea de libertate. 

Amintim că fostul șef de la BEM, Grigore Gacikevici a fost reținut în calitate de bănuit, într-un dosar intentat de procurori și ofițerii anticorupție pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deţinea funcţia de preşedinte la BEM. El este învinuit că a favorizat dobândirea de către doi oameni de afaceri a unui credit prin înşelăciune, în valoare de peste două milioane de euro. 

Gacikevici a fost încătușat și condus în izolatorul CNA la începutul lunii decembrie.

Atât Filat, cât și Gacikevici se declară nevinovați. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Alexandr Vasiliev

24:67 27.04.2016

Pai Filat figureaza-n raportul Kroll, la fel si firma fantoma a nasului sau, Caravita. Plus ca si martorii au confirmat ca in mare parte, vina ii apartine lui Filat in disparitia banilor. Ce sperante pot sa mai existe in asemenea conditii? O sa putrezeasca-n puscarie, fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale.

Ответить

veaceslav

24:67 28.04.2016

Caravita nu este firma fantoma. Este firma lui Filat gestionata de nasul sau si fiul acestuia. Cred ca Strelet intr-u cat nu are imunitate a fugit anume e motiv ca sa nu fie si el arestat. El ocupandu-se cu contrabanda de pesticide care la randul lor tot prin Caravita treceau...