Procuratura Generală anunță că, sentința prin care 3 locuitori ai raionului Ialoveni au fost condamnați la, 25, 14 și 12 ani de închisoare pentru omorul unei femei de 35 de ani, a fost contestată de către procurori. Procurorii au cerut pedepse mai aspre pentru omor intenționat, tâlhărie, păstrarea și purtarea ilegală a armelor, considerând sentința inițială prea blândă.

Infracțiunea a fost comisă pe 16 decembrie 2013, pe strada Igor Vieru din capitală. Inculpații au așteptat victima în scara blocului în care aceasta locuia, pentru a o deposeda de geantă. Infracțiunea a fost planificată din timp, inculpații acumulând informații despre activitatea victimei, regimul de viață și orarul colectării banilor de la punctele de comercializare a peștelui, a căror proprietară victima era.

Moartea victimei a survenit imediat urmare a aplicării unei lovituri cu cuțitul în regiunea inimii, după ce aceasta a încercat să opună rezistență. Inculpații i-au smuls geanta, fugind cu un automobil într-o direcție necunoscută.

Potrivit materialelor cauzei penale, în geanta victimei se aflau bani și bunuri materiale în valoare totală de 93 mii lei. Banii și bunurile sustrase au fost împărțite de inculpați și folosite în scopuri personale.

Autorii crimei au fost identificați și reținuți în ianuarie 2014. Aceștia s-au dovedit a fi 3 locuitori ai raionului Ialoveni, cu vârste cuprinse între 33-35 ani, care au mai fost anterior judecați.

Recent, în baza unei decizii a Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, unul dintre inculpați a fost condamnat la detenție pe viață. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, inculpații au fost obligați să achite rudelor victimei prejudiciu moral și material în valoare de 368 mii lei.

Decizia Curții de Apel este definitivă și executorie, dar poate fi atacată prin recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii