Fostul preşedinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrcă, dar şi doi membri ai Consiliului de administraţie al băncii au fost audiaţi din nou de către procurorii anticorupţie în dosarul fraudelor de la BEM. Potrivit procurorilor, audierile vin ca urmare a unor constatări  ale grupului  de urmărire penală, iar cele trei persoane au, în prezent, statut de învinuit.  

Anterior, cei trei au fost citaţi de procurorii anticorupţie pentru a fi audiaţi în cadrul cauzei penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu şi încălcării regulilor de creditare, comis de către factorii de decizie ai BEM, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebite de mari Băncii.

“Investigaţiile procurorilor anticorupţie în dosarul delapidărilor de la BEM vizează foşti preşedinţi ai consiliilor de administrare a băncilor, actuali şi foşti membri ai Consiliilor, dar şi agenţi economici care au beneficiat de creditele, acordate cu pretinse încălcări. În cadrul acestor cauze au fost efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii şi arestări”, se mai arată într-un comunicat al procuraturii.

În paralel, un grup de anchetă, format din procurori anticorupţie  şi ofiţeri CNA, continuă acţiunile în cadrul investigaţiei în cazul fraudelor bancare. În procesul de urmărire penală, au fost ridicate un şir de documente şi acte de la diferite instituţii ale statului, iar mai mulţi demnitari au depus mărturii în acest dosar.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii