Angajații Poliției de Frontieră anunță că în ultimele 24 de ore au documentat șapte persoane care au prezentat la controlul specific trecerii frontierei de stat, documente falsificate - cinci procuri, un pașaport și o Carte Verde.

Cel mai recent caz a fost înregistrat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Larga. Astăzi, după ora 01.00, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat, în același timp, trei mijloace de transport - un Ford Mondeo și două Volkswagen Passat, înmatriculate în Lituania. Mașinile erau conduse de cetățeni ai Ucrainei, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. În vederea valorificării unei informații operative, documentele prezentate pentru unitățile de transport au fost supuse unui control amănunțit. În rezultat, polițiștii de frontieră au constatat că împuternicirile notariale, eliberate de autoritățile lituaniene, conțin semne vădite de falsificare. Totodată, pasagera unuia din mijloacele de transport, o moldoveancă de 33 de ani, a prezentat încă o procură, semnată pe numele ei, care de asemenea s-a dovedit a fi contrafăcută. În cazul dat, actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar mijloacele de transport indisponibilizate pe teritoriul punctului de trecere Larga, până la finalizarea cercetărilor, anunță serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Procura falsificată a constituit motiv de cercetare a altui cetățean ucrainean, identificat la intrarea în țară prin punctul de trecere Criva. Ucraineanul a declarat polițiștilor de frontieră că un prieten i-a perfectat împuternicirea notarială pentru mijlocul de transport, un Volkswagen Pasat, înmatriculat în Polonia, neștiind de falsul depistat.

Cel de-al cincilea ucrainean a fost documentat de către polițiștii de frontieră din Giurgiulești – Galați, care a prezentat la controlul de frontieră pentru automobilul, de model Opel Astra, asigurare auto Cartea Verde falsificată. Documentul, eliberat de autoritățile ucrainene, a fost ridicat și deferit către expertizare.

Ultimul fals în acte a fost semnalat în punctul de trecere Vălcineț, unde o tânără moldoveancă a încercat să iasă din țară cu pașaportul falsificat. Tânăra a fost legitimată ca locuitoare a satului Mănoilești, raionul Ungheni, în vârstă de 19 ani. În cadrul verificării amănunțite a pașaportului s-a constatat că cele două tipuri de ștampile cu vize de reședință „РАЗРЕШЕНО ВРЕМЕННОЕ ПРОЖИВАНИЕ” și ”ЗАРЕГИСТРИРОВАН” sunt aplicate ilegal. În declarații, tânăra a specificat că și-a perfectat pașaportul prin intermediul unui cunoscut, contra sumei de 80 mii de ruble. Pentru uz de fals în documente, persoana riscă pedeapsă cu amendă în mărime de până la 300 u.c. sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, în conformitate cu art.361 al.1 CP al RM.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii