Doi bărbați din raionului Basarabeasca, au fost trimişi în judecată pentru că au cultivat cânepă și urmau să o comercializeze în Rusia. Inculpaţii, cu antecedente penale, au 31 şi 42 de ani şi se află în arest preventiv.

„Procuratura raionului Basarabeasca a stabilit că, în decursul lunii iulie 2016, inculpaţii au cultivat, în scop de înstrăinare, plante de cânepă în gospodăria părinţilor unuia dintre aceştia, pe care ulterior le-au prelucrat, obţinînd aproximativ un kg de marijuana. 

În vara acestui an, inculpaţii au ascuns drogurile printre colete, pe care urmau să le transporte în Federaţia Rusă pentru ulterioară înstrăinare, însă substanţele narcotice au fost depistate şi confiscate în timpul tentativei de trecere prin punctul de control al frontierei de stat.” informează Procuratura Generală.

Procurorii care instrumentează cazul, au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală în instanţa de judecată pentru examinare în fond. Bărbații fiind vinovați de cultivarea, prelucrarea, circulaţia ilegală şi tentativa de contrabandă a drogurilor cu scop de înstrăinare. 

Dacă vinovăția acestora va fi dovedită, aceștia riscă să petreacă 15 ani după gratii.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii