Un moldovean și un ucrainean au fost depistați de polițiștii de frontieră în timp ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat din Moldova în Ucraina.

Cazul a fost înregistrat ieri, 24 august, pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești.

Astfel, în jurul orei 16.45, patrula aflată în misiune de supraveghere a graniței, a observat, pe partea Ucrainei, o motocicletă ce staționa în nemijlocita apropiere de linia de frontieră. Polițiștii de frontieră au luat măsurile speciale de control intensiv al perimetrului proxim de pe teritoriul R.Moldova, cu monitorizarea atentă a acțiunilor din regiune. În rezultat, pe direcția localităților Vulcănești – Vinogradovka, la o distanță de 20 de metri de hotarul moldo-ucrainean, au fost văzute două persoane cum înaintau, pe jos și cu pas grăbit. Fiind constatată intenția de a traversa în mod fraudulos frontiera, patrula SPF Vulcănești a intervenit cu reținerea acestora.

La fața locului, bărbații nu și-au putut justifica prezența în zonă, mai mult nu au putut fi legitimați din cauza lipsei documentelor de identitate. Din cercetările ulterioare s-a aflat că una din persoane este cetățean al Ucrainei, de 40 de ani, iar a doua - un moldovean de 29 de ani, comunică serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Totodată, verificările suplimentare au scos la iveală faptul că moldoveanul este în conflict cu legea, pe numele acestuia organele de ocrotire a normelor de drept naționale au emis mandat de arest, cu ispășirea pedepsei de opt ani de închisoare. Urmare, tânărul a fost deferit Inspectoratului de Poliție Vulcănești pentru îndeplinirea mandatului de arestare.

Cetățeanul Ucrainei a fost reținut pentru 72 de ore.

În prezent, cercetările pe cazul dat sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii