Doi cetățeni turci,cu vârstele de 35 și respectiv 51 de ani, membri ai unui grup infracțional, specializați în trafic de persoane și copii, au fost arestați pentru 30 de zile. Până în prezent, poliția a identificat și salvat din situația de exploatare sexuală 6 tinere,  dintre care 2 minore,  de 17 ani, exploatate sexual de către suspecți de aproximativ un an. 

În urma investigațiilor efectuate timp de un an de către oamenii legii, s-a stabilit că membrii grupului sînt coproprietarii unui local de distracții din regiunea Telecentru din Chișinău, fiind specializați în turism sexual.

Suspecții, timp de un an, au recrutat și exploatat sexual-comercial, mai multe tinere, inclusiv minore, din mai multe localități din țară. Astfel,  prin  manipulări psihologice și diferite promisiuni cu caracter financiar, victimele erau convinse să presteze servicii sexuale comerciale. Acestea erau vândute clienților turci care veneau în Moldova pentru distracții. Pentru serviciile prestate de victime în diferite apartamente închiriate și hoteluri din mun. Chișinău, clienții achitau  sume cuprinse între 100-200 euro.
 
În acest caz, Poliția a pornit o cauză penală pentru  trafic de ființe umane și trafic de copii. Suspecții  riscă închisoare de până la 20 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii