Șeful Secţiei control de frontieră „Chişinău Aeroport” a Centrului operaţiuni la frontiere împreună cu şeful adjunct al aceleași instituții vor compărea pe banca acuzaţilor pentru organizarea migraţiei ilegale şi abuz de serviciu. Procuratura Anticorupţie a trimis cauza penală de învinuire a oamenilor legii în instanţa de judecată.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie – aprilie 2013, inculpaţii au organizat migrarea ilegală a cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul statelor membre ale spaţiului Schengen, în baza paşapoartelor române false.

Astfel, inculpaţii au realizat trecerea frontierei de stat, în bază de paşapoarte române false, a trei moldoveni. Pentru aceste servicii, fiecare persoană achita o sumă de 800 de euro.

Aceştia au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei pe cursa Chişinău-Venezia, iar ulterior reîntorşi în ţară de către autorităţile competente ale Italiei, care au depistat falsul în acte. 

La demersul procurorilor, cei doi inculpați au fost suspendați din funcţie. Dacă vor fi recunoscuţi culpabili, oamenii legii riscă până la 5 ani închisoare, amenzi a câte 16 mii lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice timp de 5 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii