Doi killeri din Transnistria, reținuți de forțele de ordine din Ucraina în februarie 2018 pentru tentativă de omor, au fost transferați în arest la domiciliu.

La 12 februarie, 2018, indivizii ar fi încercat să asasineze un fermier de 32 de ani, din regiunea Odessa.

Potrivit presei ucrainene, organele de drept consideră că nu ar exista motive pentru ca aceștia să fie ținuți în izolator.

Cei doi suspecți, unul cu cetățenie moldovenească, iar altul cu cetățenie ucraineană, locuiesc în Transnistria, iar anterior au fost judecați de mai multe ori.

Aceștia au săvârșit tentativa de omor cu încă o persoană. Killerii ar fi tras 15 focuri de armă în automobilul de model BMW X5 al fermierului, după care au fugit de la faţa locului la volanul unui Volkswagen Touareg. 

killer2

Antreprenorul se deplasa din orașul Reni și avea un pasager în mașină. În urma incidentului, fermierul și pasagerul său nu a avut de suferit.

killeri

Poliția ucraineană a reușit la scurt timp să-i rețină pe făptași. Doi dintre killeri au fost arestați în oraşul Zatoka, iar cel de-al treilea suspect a fost prins la punctul comun de trecere Cuciurgan-Pervomaisc, încercând să intre în Transnistria.


Suspecții nu vor fi extrădați în Republica Moldova, deoarece infracțiunea a fost săvârșită pe teritoriul Ucrainei. Dacă vor fi condamnați, aceștia își vor ispăși pedeapsa pe teritoriul țării vecine.

Autoritățile ucrainene îi suspectează pe cei trei și de implicarea într-o serie de omoruri și tentative de omor.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii