Procuratura municipiului Chișinău a finalizat și transmis în instanță cauza penală inițiată în privința a doi locuitori ai capitalei învinuiți de comiterea contrabandei și încălcarea regulilor de circulație a substanțelor toxice și radioactive (uraniu și mercur).

Potrivit celor constatate, pe parcursul anului 2015, unul dintre inculpați a introdus prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova 3 kg de mercur și 55 g de uraniu.

Ulterior, în complicitate cu o altă persoană, inculpatul a încercat să comercializeze substanțe toxice și radioactive la prețul de 400 mii euro, fiind reținuți de procurori și ofițerii Serviciului Informații de Securitate.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei sectorului Rîşcani. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, bărbații riscă ani grei de închisoare.

Amintim că în iunie curent, organele legii au mai reținut doi traficanți de substanțe radioactive, depistând o cantitate impunătoare de uraniu, care urma să fie comercializată contra sumei de 210 mii de dolari.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii