Doi indivizi specializaţi de punerea în circulaţiei a drogurilor în proporţii deosebit de mari, în special heroină a fost prinşi de oamenii legii. Bărbaţii cu vârstele de 32 ani şi respectiv 42 ani, domiciliaţi în oraşul Comrat, anterior judecaţi, aliaşii “Petrofos” şi ”Crot” au fost reţinuţi în momentul când vindeau heroină la un preţ de 1 500 lei pentru 1 g de heroină unui poliţist sub acoperire.

Ulterior, fiind desfăşurate percheziţii autorizate la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au depistat cantităţi de heroină, pregătite în pliculeţe speciale pentru vânzări, bani marcaţi transmişi sub controlul ofiţerilor de investigaţii, cartuşe de diferit calibru păstrate ilegal, plante de mac şi tufe de cânepă, aparate confecţionate artizanal pentru consum de droguri precum şi nişte fiole cu lichid necunoscut.

Potrivit informaţiilor acumulate până în prezent, bănuiţii erau implicaţi în traficul de heroină prin contrabandă din Turcia, şi anume prin intermediu autobuzelor de rute internaţionale sau a microbuzelor de transportare a coletelor.

Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a municipiul Chişinău în colaborare cu Procuratura Găgăuziei, Inspectoratul de Poliţie Comrat şi angajaţii “Fulger” a IGP  i-au reţinut pe afacerişti pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru trafic de droguri în proporţii deosebit de mari. Ei riscă închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

În acelaşi timp, un cetăţean bulgar a fost condamnat la 12 ani de închisoare în Republica Moldova pentru contrabandă cu 127 kg de heroină

Potrivit procurorilor, în luna august 2015, inculpatul a încercat să introducă prin contrabandă pe teritoriul Uniunii Europene aproximativ 127 kg de heroină, iar pentru a nu fi depistat la frontieră, acesta a ascuns drogurile în containere montate sub podeaua autocamionului, în care aparent, transporta doar plăci de ceramică. Intenţiile bărbatului au fost zădărnicite în timpul controlului la postul vamal Giurgiuleşti-Galaţi, în timp ce inculpatul încerca să părăsească teritoriul ţării noastre cu „marfa”.

Potrivit oamenilor legii, maşina condusă de inculpat a intrat pe teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal Giurgiuleşti - Reni şi urma să iasă prin Giurgiuleşti - Galaţi. Astfel, în schema afaceristului, statul nostru avea statut de ţară- tranzit, iar drogurile urmau să ajungă în Grecia.

Autocamionul şi semiremorca, utilizate de cetăţeanul bulgar la comiterea crimei au fost confiscate în folosul statului. 

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii