O moldoveancă de 38 de ani și doi cetățeni români, cu vârsta cuprinsă între 50 și respectiv 46 de ani, au fost reținuți la vama Sculeni pentru contrabandă cu țigări. Totodată, alți doi spanioli au statut de bănuit în același dosar. Produsele de tutungerie, în valoare de circa un mln de lei, erau transportate într-un camion cu zahăr și urmau să ajungă în Spania.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful de Secție în cadrul Inspectoratului de Poliție Chișinău, Veaceslav Manole, a specificat că gruparea a fost filată timp de o lună.

„Membrii acesteia au fost reținuți în flagrant la 10 martie. În camion au fost depistate 2 mln de țigarete de marca New York 500. Acestea urmau a fi comercializate cu peste 2, 4 mln de lei în Spania”, a spus Manole.

Șeful Direcției Investigarea Fraudelor Economice, Alexei Bacoș, a menționat că marca țigaretelor depistate nu este înregistrată în Republica Moldova și este specifică pentru Spania.

„Urmează a fi realizată expertiza privind proveniența țigaretelor, însă se presupune că aceasta au fost contrafăcute. Persoanele reținute sunt doi români, care erau conducători ai autocamionului, și o moldoveancă care asigura legătura între persoane”, a precizat Bacoș.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Aceștia nu colaborează cu ancheta și nu își recunosc vinovăția. În timpul audierilor, bănuiții au declarat că nu cunosc de unde au apărut țigaretele în camion.

Potrivit poliției, în scurt timp cauza urmează a fi expediată în instanța de judecată. Dac vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 3 la 10 ani de închisoare, cu amendă de până la 500 de mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii