Doi cetăţeni străini de origine arabă au fost reţinuţi şi sunt documentaţi de către Centrul antiterorist al Serviciul de Informaţii şi Securitate, în cooperare cu Procuratura municipiului Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru huliganism agravat cu aplicarea armei, infracţiune care prevede pedeapsa de la 3 la 7 ani de închisoare.

Oamenii legii au stabilit că cei doi reținuți sunt studenţi la Universitatea de Stat de Medicină  şi Farmacie ,,Nicolae Testemiţeanu” din Republica Moldova. Unul dintre suspecţi, aflându-se într-o zonă rezidenţială, a efectuat mai multe focuri dintr-un mijloc de transport, în direcţia unui grup de studenţi, părăsind locul faptei.

Unul dintre suspecți a mai fost în conflict cu legea. Anterior, în privinţa acestuia au fost pornite trei cauze penale, inclusiv pentru acţiuni similare. La fel, se cunoaşte faptul că, studenţii propagă viziuni radicale şi accesează site-uri cu caracter jihadist.

La  sfârşitul săptămânii trecute, urmare a operaţiunii comune a ofiţerilor de informaţii şi procurorilor, a fost reţinut suspectul principal, iar ca rezultat al percheziţiilor la domiciliile studenţilor a fost identificată şi cea de-a doua persoană, complice, la comiterea infracţiunii, precum şi au fost ridicate arme din care au fost efectuate împuşcăturile, substanţe narcotice şi aparate pentru întrebuinţarea acestora.

Pe numele acestora, Judecătoria sectorului Centru a emis mandate de arest pe un termen de 30 de zile.

Statisticile spun că în ultimele şase luni au avut loc mai multe incidente cu implicarea studenţilor străini, ce au manifestat comportament agresiv şi antisocial, soldate cu bătăi, răni de cuţit şi împuşcături.

3.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

Sursa foto: SIS

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii