Doi tineri din raionul Teleneşti au fost condamnați la câte 30 de ani de închisoare. Inculpații sunt învinuiți că au ucis un bărbat şi i-au sustras toate bunurile.

Potrivit procurorilor, în ianuarie 2014, inculpaţii au atacat un chișinăuian care venise să-şi viziteze rudele din satul Zgărdeşti, raionul Telenești. Agresorii au strangulat bărbatul, care se afla la volanul propriului automobil, după care i-au furat maşina, telefonul şi banii. După comiterea crimei, inculpaţii au aruncat cadavrul victimei lângă o localitate din raionul Sîngerei. 

În anul 2015, pentru comiterea omorului intenţionat şi tâlhăriei, făptaşii au fost condamnaţi la câte 21 ani închisoare fiecare. Procurorii nu au fost, însă de acord cu sentința și au contestat-o, invocând blândeţea pedepsei. 

Astfel, recent, prin decizia Curţii de Apel Bălţi, inculpaţii au fost condamnaţi la câte 30 ani închisoare fiecare. De asemenea, la demersul procurorului, instanţa a dispus încasarea din contul inculpaţilor în beneficiul succesorului victimei a unui prejudiciu moral şi material în sumă totală de 272 mii lei.

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii