Doi tineri din r. Ungheni au fost reținuți de polițiștii de frontieră pentru o tentativă de trecerea a 55 mii de țigarete de contrabandă în România. Asta deși doar cu 10 zile în urmă, cei doi au mai săvârșit o tentativă similară.

Reținerea a avut loc pe 19 septembrie în localitatea Medeleni, unde oamenii legii au organizat o ambuscadă. Către ora 16.00, în localitate a fost observat un mijloc de transport, din care au coborât 3 persoane care au  descărcat 3 colete. Ulterior, persoanele s-au îndreptat pe jos spre linia de frontieră, făcându-se nevăzuți prin vegetația abundentă din zonă. Polițiștii de frontieră au luat urma acestora cu ajutorul câinelui de serviciu, Grant, iar la doar 5 metri de malul râului Prut, tinerii au fost depistați. În timpul reținerii necunoscuților, aceștia nu s-au supus somațiilor polițiștilor de frontieră, încercând să fugă de la fața locului, în diferite direcții. În cele din urmă, au fost prinși doi cetățeni ai R. Moldova, cu vârste de 22 și 24 de ani, locuitori ai raionului Ungheni.

 Nu departe de locul reținerii au fost ridicate cele trei colete, în care erau ambalate 1500 pachete de țigări Ritm și 1250 – Plugarul. 

Întreaga cantitate de țigări a fost depozitată la sediul Direcției regionale VEST, până la finalizarea documentării cazului.

Din cercetările primare, polițiștii de frontieră au constatat că tinerii sunt la a doua tentativă de trecere a țigărilor în țara vecină, prima încercare fiind semnalată la data de 12 septembrie curent. Persoanele au folosit aceiași direcție de transportare a contrabandei, dar și cantitate de țigări.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii