Doi bărbaţi de 34 şi 46 de ani,  membri ai unei grupări infracţionale, domiciliaţi în orașul Vulcăneşti şi Ceadîr - Lunga, se află în arestul poliţiei pentru 30 de zile şi sînt suspectaţi de comercializarea substanţelor narcotice de tip heroină, pe teritoriul ţării.

Recent, unul din ei a fost eliberat din locurile de detenţie, fiind condamnat pentru trafic de droguri.
  
În urma unor investigații, angajaţii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi Procuraturii Generale au stabilit că bărbatul de 34 de ani, în timp ce îşi ispăşea pedeapsa, continua afacerea ilegală cu droguri. Acesta, prin intermediul telefoanelor mobile şi reţelelor de socializare, organiza introducerea substanţelor narcotice pe teritoriul Republicii Moldova, coordonînd acţiunile dintre furnizorul stabilit în Turcia, care este la fel cetăţean al Republicii Moldova, transportatorul şi persoana de contact care primea drogurile camuflate.
 
Totodată, oamenii legii au stabilit că drogurile erau transportate în Republica Moldova, fiind camuflate în interiorul automobilelor şi introduse prin punctele de frontieră Turcia – Bulgaria – România - postul vamal Giurgiuleşti, după care erau preluate şi depozitate într-un garaj închiriat, în or.Vulcăneşti.
 
Ulterior, persoana care primea „coletul”, repartiza cantitatea de droguri în cantităţi mai mici. La indicaţia liderului care se afla în detenţie, transporta drogurile în mun.Chişinău şi le depozita în ascunzişuri cu acces limitat. Locaţia drogurilor ascunse era expediată prin mesaj, care ulterior, după transmiterea sumei de bani solicitate, ajungea la cumpărători. Cantitatea de droguri varia de la 5 pînă la 50 grame, iar preţul unui gram de heroină era vîndut cu 2500 de lei.
 
La finele lunii iunie, curent, angajaţii INI, INP şi Brigada cu Destinaţie Specială „Fulger”, în apropiere de mun.Chişinău au stopat un automobil în care se afla bărbatul de 34 de ani, recent eliberat din locurile de detenţie. Suspectul transporta 50 gr de heroină, depozitată într-o pungă din polietilenă. Acesta, urma să vîndă heroina prin intermediul persoanelor aflate în locurile de detenţie. Concomitent, în or.Ceadîr –Lunga, la domiciliu a fost reţinut şi cel de-al doilea membru al grupării infracţionale de 46 de ani.
 
În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, ofiţerii de investigaţii au depistat un cîntar electronic la scară mică cu urme de heroină, telefoane mobile, precum şi alte obiecte care vor servi ca probe în cadrul cauzei penale iniţiate pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare .
 
Dacă vor fi găsiți vinovați, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.
 
Poliţia continuă investigarea cazului în scopul identificării şi atragerii la răspundere a tuturor membrilor grupării criminale.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii