Examinarea dosarului penal, în care omul de afaceri, Alexandru Stepanenco, finul ex-președintelui Petru Lucinschi, este învinuit de șantaj și amenințare cu moartea, a fost amânată din nou. Următoarea ședință de judecată va avea loc la data de 7 octombrie.

Judecătorul Victor Olărescu a respins ca neîntemeiate argumentele invocate de către procurorul Sergiu Roșu și a dispus ca Alexandru Stepanenco să nu părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Investitorul israelian, Mikhail Vaisman, care are statut de parte vătămată în dosarul respectiv, s-a arătat indignat de decizia luată de instanța de judecată. Vaisman a declarat că timp de 3 ani nu a avut loc nicio ședință de judecată, deoarece Alexandru Stepanenco nu se prezintă la procese și s-ar afla pe teritoriul Federației Ruse.

Mikhail Vaisman a precizat că în acest timp a fost de mai multe ori supus amenințărilor și agresiunilor fizice din partea familiei Stepanenco. Potrivit businessman-ului, ultima dată ar fi fost agresat în luna mai 2018, de către Andrei Stepanenco, fiul lui Alexandru Stepanenco, într-un club SPA din Chișinău.

plângere2.png

Andrei Stepanenco neagă acuzațiile și susține că sunt insinuări din partea lui Vaisman, care câțiva ani în urmă l-ar fi înșelat pe tatăl său de bani și nu a achitat impozite statului.

Alexandru Stepanenco este învinuit de preluarea prin șantaj a SRL Beste Concrete, care deținea o uzină de producere a materialelor de construcție. 

Anterior, Crime Moldova a publicat o investigație privind conflictul de la această întreprindere, a căror fondatori sunt Alexandru Stepanenco și Mikhail Vaisman. Ultimul l-a acuzat pe Stepanenco de preluare prin atac raider a cotei părți pe care o deținea la uzină.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii