Dosarul intentat de către Procuratura Anticorupţie pentru deposedarea a 75 de acţionari de la Moldova-Agroindbank de active în valoare de peste 20 de milioane lei, este transmis de către magistraţi dintr-o instanţă în alta.

Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei, a refuzat examinarea dosarului pe motiv că nu ţine de competenţa lor teritorială, deoarece infracţiunea a fost comisă pe teritoriul sectorului Centru. La rândul lor şi magistraţii Judecătoriei sectorului Centru, consideră că, examinarea dosarului nu ţine de competenţa lor, deoarece a fost instrumentat de către Procuratura Anticorupţie, care se află în sectorul Buiucani.

pahomi

În final, dosarul a fost transmis la Curtea de Apel Chişinău, ca să decidă care instanţă va examina dosarul.

În dosarul Moldova – Agroindbank, sunt învinuite patru persoane, Stela Pahomi, fost membru al Consiliului de administraţie al MAIB și fratele acesteia- Alexandru Grumeza, Vladimir Torodii, administratorul bazei de date al companiei Registru-Corect SA şi Octavian Popînin, fost angajat al Inspectoratului de Poliţie al sectorului Râşcani din capitală.

Potrivit procurorilor, grupul, condus de Stela Pahomi, despre care se spune că ar fi unul dintre principalii pioni ai lui Veaceslav Platon, au implementat o schemă prin care a fost preluat controlul  unei companii, care administra baza de date al acţionarilor, pe care au folosit-o apoi pentru a afla identitatea acţionarilor de la care puteau fi preluate acțiuni prin falsificarea de documente.

Procuratura Anticorupţie, a transmis dosarul în instanţa de judecată la 5 iulie 2016. Stela Pahomi, Alexandru Grumeza şi Vladimir Torodii se află în arest preventiv şi refuză să se prezinte la şedinţele de judecată. Fostul poliţist, Octavian Popînin, unicul învinuit care se află în libertate sub control judiciar, a făcut act de prezenţă. Totodată, activistul Anatol Mătăsaru i-a oferit dreptul la replică lui Popînin, dar acesta l-a agresat pe activist, drept urmare Mătăsaru a depus o cerere la poliţie.

Precizăm că Octavian Popînin mai este învinuit într-un dosar penal, aflat pe rol în Judecătoria sectorului Centru al Capitalei.

oleg Popânin


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii