Doi jucători profesionişti de tenis de câmp la nivel naţional, împreună cu doi complici, ar fi trucat rezultatele mai multor meciuri de tenis, disputate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarele ţării. Dosarul de învinuire a celor patru a fost expediat în judecată.

Bănuiții au fost reținuți la data de 28 noiembrie 2017, de către CNA. Oamenii legi au stabilit că inculpații, contra unor sume de bani, ar fi convins jucători de tenis să aranjeze anumite scoruri sau să aibă un anumit comportament în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de tenis de câmp. În urma acestor înțelegeri, suspecții câştigau mii de euro la casele de pariuri.

La fel, procurorii au mai constat că inculpaţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina, dar şi din alte state.

Oamenii legii au obţinut confirmări că acest grup de persoane făcea, în permanenţă, schimb de informaţii, astfel reuşind să manipuleze zeci de evenimente sportive.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor au fost ridicate carduri bancare, de pe contul cărora se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile şi calculatoare. Astfel, probele acumulate demonstrează manipularea evenimentelor sportive de către persoane care practicau asemenea activitate peste hotarele Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă amenzi de peste 200 de mii de lei sau cel mult 3 ani de închisoare. De asemenea, aceştia vor fi obligaţi să recupereze cheltuieli judiciare de aproape 5600 de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii