Unul dintre cei șapte suspecți învinuiți de tentativa de omor asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și-a recunoscut vinovăția. Totodată, acesta va fi judecat într-o procedură simplificată și urmează să primească o pedeapsă redusă.

Informația a fost confirmată pentru CrimeMoldova de către adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc.

„Bănuitul și-a recunoscut vina în totalitate și a cerut ca să fie judecat într-o procedură specială, care este una simplificată. La fel, acesta va beneficia de o pedeapsă redusă”, a spus Busuioc.

Procurorul a mai precizat că „dosarul urmează a fi examinat în continuare de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru”.

Despre o eventuală tentativă de omor a lui Vlad Plahotniuc, oamenii legii din Ucraina au anunțat pe 7 aprilie curent. Ulterior, a fost reținută și gruparea criminală, constituită din 17 persoane.

Procurorii moldoveni au anunțat anterior despre finalizarea urmăririi penale și expedierea dosarului în instanța de judecată. Totodată, Grigore Caramalac, suspectat de comandarea asasinatului, a fost pus sub învinuire și anunțat în căutare internațională.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare și pedepse pentru alte infracțiuni în parte.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii