O grupare infracțională, formată din 15 membri, a fost reținută de polițiști. Suspecții printre care și notari, funcționari publici dar și agenți imobiliari sunt bănuiți de escrocherii masive cu apartamente. Escrocii identificau rude și prieteni, care suferă de dependență alcoolică sau narcotică, precum bătrâni abandonați de rude și care cerșesc pentru a supraviețui. Astfel le obțineau încrederea acestor persoane asigurîndu-le simbolic cu alimente, băuturi alcoolice în care adăugau substanțe psihotrope și îi lipeau de locuință.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile bănuiților au fost ridicate documente și înregistrări care au tangență cu tranzacțiile imobiliare, copii de acte de identitate, acte de stare civilă în original pe numele persoanelor terțe, recipise și file cu mostre de semnături, dar și peste 80 mii de lei.

Până în prezent, poliţia a reuşit să identifice circa 10 victime înșelate, majoritatea din ei, fiind din municipiul Chișinău.

Gruparea criminală propriu-zisă și-a început activitatea infracțională de mai bine de 5 ani, în închisoare.

Patru persoane printre care și liderul grupării infracționale cu vârste cuprinse între 25 și respectiv 40 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, au fost arestați preventiv pe un termen de 20 și 30 de zile.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Escrocherie” se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani. 

La moment, poliția  întreprinde măsuri speciale de investigaţii pentru identificarea celorlalți membri implicați.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii