Angajaţii IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, a identificat şi documentat mai multe persoane implicate în traficul ilicit de droguri, păstrare ilegală de arme de foc, precum şi în comiterea infracţiunilor patrimoniale.

Astfel în vizorul poliţiştilor au nimerit 5 bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 35 şi 48 ani, originari din Chişinău şi Criuleni, care erau implicaţi în traficul ilicit de droguri. 

În urma percheziţiilor desfăşurate la domiciliile lor, forţele de ordine au depistat şi ridicat substanţe narcotice de tip sintetic cât şi de origine vegetală, precum şi aparate confecţionate artizanal pentru consum de droguri. În acest sens au fost iniţiate expertize criminalistice, iar în privinţa fiecărui individ urmează a fi iniţiată urmărirea penală pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice.

Alţi doi bărbaţi sunt cercetaţi de către poliţişti, pentru faptul păstrării ilegale de arme de foc, care s-au dovedit a fi locuitori ai comunei Bubuieci. În urma percheziţiilor desfăşurate la domiciliile lor, au fost depistate şi ridicate o armă de vânătoare cu ţeava lisă, de calibrul 16 mm şi un revolver păstrate ilegal. Armele au fost ridicate în ambele cazuri şi urmează a fi supuse expertizei balistice în condiţii de laborator. Ambii riscă sancţiuni sub formă de amendă în mărime de 3 000 lei.

Un locuitor al capitalei este cercetat penal pentru că ar fi furat un notebook din oficiul unui Birou de avocaţi din sectorul Ciocana. În urma percheziţiilor autorizate la domiciliu, laptopul a fost depistat şi ridicat în calitate de probă delictă. Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii