Recent,  ofițerii Direcției „NORD” a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu angajații IP Bălți și Procuratura mun. Bălți, au reținut în flagrant un locuitor al satului Catranic, raionul Fălești, în timp ce comercializa substanțe  narcotice. Bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu.

În urma măsurilor de investigații efectuate, polițiștii au  stabilit că bărbatul face parte dintr-un grup infracțional, specializat în punerea în circulație liberă a substanțelor narcotice de tip marijuana pe teritoriul țării.
 
Ca urmare a percheziției corporale și la domiciliu a suspectului au fost depistați 1150 lei, 1kg de marijuana și 21 de plante de cânepă.
 
Totodată, organele legii au efectuat alte 5  percheziții la domiciliile altor persoane din raioanele Fălești și Florești. În urma acestora, la domiciliul unui locuitor din  satul Ștefănești, Florești au fost depistate și ridicate: un pistol Warning, un cartuș de calibru 12,5, 56 de cartușe de calibru 5,6, 48 de cartușe de vânătoare, o armă cu țeava lisă de calibru 22, o armă cu țeava ghintuită deținute ilegal, aproximativ 1 kg de paie de mac și 106 de plante de cânepă.
 
Armele și munițiile depistate au fost confiscate pentru efectuarea expertizei balistice, iar polițiștii urmează să stabilească originea și destinația acestora. Dacă vor fi găsi vinovați, bărbații riscă închisoare de la 3 până la 7 ani.
  
IGP informează că, persoanele care predau de bună voie arma de foc sau munițiile pe care le dețin ilegal, sunt scutite de răspundere penală.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii