Mii de droguri precum heroină, marijuană, hașiș, cînepă,  extasy și alte  substanţe halucinogene și zeci de grupări infracționale au fost capturate de polițiști în cadrul operațiunii „Mac”, desfășurată în lunile iunie-august curent.
 
Serviciul de presă al Inspectoratul General al Poliției, comunică despre faptul că, în cursul operațiunii au fost documentate 380 de dosare penale privind traficul ilicit de droguri și întocmite 481 de procese verbale contravenţionale. Au fost depistate circa 800 mii de plante  de cînepă, circa 150 mii de plante de mac, 900 de căciulii de mac și aproximativ 10 kg de substanțe narcotice (hașiș, heroină, marijuana). La fel, au fost anihilate 14 grupări infracționale implicate în traficul ilicit de droguri, efectuate 114 de percheziții și reținute 46 de persoane.

Cele mai răspândite tipuri de droguri sechestrate de către polițiști, conform datelor Inspectoratului Național de Investigații sunt: plantele de cînepă și mac, heroină, marijuana, amfetamină și pastile extasy.
        
Conform Codului Penal, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu pînă la 15 ani privare de libertate în funcție de gravitatea infracțiunii comise.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii