Pe parcursul ultimelor 72 de ore, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarelor nr.4-Cricova şi nr.6-Soroca, au înregistrat două abateri de la legislaţie privind introducerea obiectelor și substanțelor interzise în instituțiile de detenție.
 
Astfel, conform unui comunicat de presă emis de Departamentul Instituțiilor Penitenciare, la 13 august 2016, la punctul de trecere și control al Penitenciarului nr.4-Cricova în coletul cu provizii transmis de o femeie în vîrstă de 27 ani, destinat unui deţinut în vîrstă 29 de ani, a fost depistat un cablu USB, 5 telefoane mobile, 2 încărcătoare pentru acestea şi un modem pentru internet.
 
La o oră diferenţă, în acelaşi penitenciar, într-un colet cu provizii transmis de un bărbat în vîrstă de 41 de ani, unui deţinut în vîrstă de 26 de ani, au fost depistate: 2 încărcătoare pentru telefon mobil şi un acumulator pentru acestea, 2 cartele SIM şi 2 modeme pentru internet. 
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 16:30, în timpul supravegherii teritoriului Penitenciarului nr.6-Soroca, santinela aflată în serviciu la turnul de pază, a observat o aruncare peste edificiul de pază al instituţiei de detenţie. Prin urmare, deplasîndu-se la locul aruncării, oamenii legii au depistat un obiect sferic învelit cu bandă adezivă, care conţinea 41 grame de masă vegetală de culoare verde cu miros specific de marijuana.
 
Totodată, în rezultatul percheziţiilor de specialitate desfăşurate, angajaţii Penitenciarelor nr.2-Lipcani, nr.3-Leova, nr.4 şi nr.15-Cricova, nr.9-Pruncul, nr.11-Bălţi şi nr.13-Chişinău, au depistat obiecte interzise în celulele deţinuţilor şi spaţiile aferente cazării acestora.
 
Astfel, aceștia au ridicat din diverse ascunzişuri improvizate: 10 telefoane mobile și 14 accesorii pentru acestea, 3 seturi cu cărți de joc, 7 litri de băutură alcoolică „basamac”, 150 litri de băutură alcoolică ,,bragă”, 2,5 litri de „bere”, 2 obiecte tăioase, 3 obiecte spongioase şi 2 reşouri electrice.
 
Cazurile menţionate au fost documentate, iar materialele acumulate au fost transmise angajaților Inspectoratelor de Poliţie din raza dislocării instituţiilor de detenție pentru efectuarea investigațiilor și adoptarea unor decizii conform legislației în vigoare.
 
DIP menționează că, contracararea pătrunderii în locurile de detenţie a obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii