Direcția Antidrog, în comun cu Procuratura sectorului Buiucani a reținut 4 persoane, cu vârste cuprinse între 23-33 de ani, membri a unei grupări specializate în introducerea prin contrabandă și comercializarea drogurilor de tip ecstasy și amfetamină. Trei dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore. 

2_16.jpgÎn baza investigațiilor desfășurate s-a stabilit că drogurile erau aduse din Bulgaria și Olanda. Gruparea își desfășura activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova, prin intermediari. Drogurile erau distribuite în cluburile de noapte și locurile de agrement. 

Amfetamina era comercializată la prețul mediu de 400-450 de  lei per gram, iar pastilele ecstasy la 150 – 250 de lei bucata.

Unul dintre membrii grupării, a fost reținut pe 4 martie curent, în Chișinău. Automobilul acestuia a fost percheziționat, fiind ridicate și sigilate 50 de pastile de ecstasy, ascunse în interiorul unui borcan cu supliment alimentar pentru sportivi.

Persoana reținută, a acceptat să colaboreze cu organul de investigație și a  efectuat, sub controlul ofițerilor de poliție, livrarea controlată a pastilelor către destinatar, persoană care se ocupa cu realizarea drogurilor pe teritoriul raioanelor din regiunea de nord a RM. Astfel, polițiștii au reținut încă 3  membri ai grupării, care răspândeau drogurile din Chișinău, către realizatori.

La domiciliile suspecților din Briceni și Chișinău au fost efectuate percheziții, de unde polițiștii au ridicat 11 pliculețe cu cca 50 gr de amfetamină, 27 de comprimate de ecstasy și un aparat artizanal sub formă de tub destinat consumului de droguri. Valoarea estimativă a drogurilor sechestrate este de 45 000 de lei. De asemenea, polițiștii au mai ridicat 13 200 lei și 250 euro, bani proveniți din realizarea drogurilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru infracțiunea prevăzută la articolul 2171, Cod Penal: ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă  închisoare de la 7 la 15 de ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii