Organele legii au deconspirat activitatea presupus ilegală a unui ONG, cu sediul în raionul Drochia, specializat în perfectarea actelor de migrare în Federaţia Rusă. 

Despre activitatea acestuia, poliţiştii au fost sesizaţi de către 5 locuitori ai capitalei, care au declarat că ar fi prezentat ONG-ului documente pentru obţinerea cetăţeniei ruse, achitând mijloace financiare de la 3 000 euro până la 5 000 euro, însă, până în prezent, victimelor nu li s-au prestat serviciile promise.

În urma măsurilor de investigaţii desfăşurate de forţele de ordine, s-a stabilit că, activitatea organizaţiei era coordonată şi dirijată de o femeie în vârstă de 45 ani, implicată activ în identificarea potenţialilor clienţi, dar şi în perfectarea nemijlocită a documentelor pentru migrare în Federaţia Rusă. 

În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti la sediul organizaţiei şi la domiciliul femeii, au fost depistate şi ridicate un şir acte de identitate a cetăţenilor, informaţii cu caracter personal pe suporturi electronice, înscrisuri de ciornă privind activitatea presupus frauduloasă, precum şi alte documente dubioase.

De asemenea, au fost înaintate şi examinate versiunile, privind tergiversarea intenţionată a perfectării actelor depuse de către cetăţeni, întrucât au fost achitate sume de bani impunătoare, fără ca să fie reîntoarse în caz de neperfectarea actelor. 

În prezent, cazul este investigat sub aspectul comiterii infracţiunii de escrocherie. În această infracţiune, la moment este vizată şi bănuită doar şefa organizaţiei, iar poliţiştii continuă măsurile de investigaţii pentru a stabili gradul de complicitate a celorlalţi angajaţi. 

Potrivit legislaţiei penale în vigoare, persoanele bănuite de comiterea escrocheriilor în proporţii mari, riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 10 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii