Fostul prim-adjunct al procurorului general, Andrei Pîntea, rămâne în arest. Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei a eliberat joi, 13 octombrie, mandat de arestare pe un termen de 25 de zile pe numele acestuia.

Fostul procuror a fost reţinut acum trei zile de către procurorii Anticorupţie, care i-au incriminat că ar fi transmis ilegal Procuraturii Generale a Federaţiei Ruse dosarul penal intentat pe numele interlopului Grigore Karamalak. Ulterior, Procuratura rusă a clasat dosarul pe motiv că partea moldovenească ar fi încălcat mai multe norme procedurale ce ţin de predarea unui dosar penal.

Andrei Pîntea pledează nevinovat şi susţine că este victima unei răzbunări din partea şefului Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

Morari a condus PA, din postura de interimar, timp de jumătate de an, fiind demis în ianuarie 2013, după plecarea lui Valeriu Zubco şi venirea în fruntea PG a lui Andrei Pântea. Ex-procurorul general interimar l-a învinuit atunci pe Morari de nereguli în activitate, solicitând Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) iniţierea unei proceduri disciplinare pe numele acestuia.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii