6 persoane au fost reţinute pentru 72 de ore, fiind bănuite că ar face parte dintr-o grupare criminală, care se specializa pe evaziuni fiscale şi spălare de bani. Potrivit Serviciului de Informaţii şi Securitate, din grupare făceau parte şi foşti angajaţi ai Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. Prin intermediul unor firme de tip “fantomă”, suspecţii ar fi prejudiciat bugetul public cu aproximativ 300 milioane de lei.

Gruparea infracţională avea ca scop „legalizarea” pe teritoriul fiscal al mărfurilor de contrabandă. Potrivit unui comunicat publicat de SIS, banii ar fi fost transferaţi pe conturile bancare ale agenţilor economici cu activitate fictivă, iar ulterior, în baza unor contracte „formale”, erau lichefiaţi sau transferaţi în zone off-shore, în vederea camuflării şi „spălării” veniturilor ilicite.

În acest context, astăzi au fost efectuate 7 percheziţii la domiciliile şi oficiile firmelor gestionate de către suspecţi, unde au fost depistate tehnică de calcul, ştampile, acte contabile şi înscrisuri de ciornă cu informaţii privind săvîrşirea evaziunilor fiscale. Actualmente, 6 persoane au fost reţinute pentru 72 de ore. Printre persoanele reţinute sunt foşti angajaţi ai Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii