Inspectoratul General de Poliție informează despre reținerea a 11 moldoveni suspectați de furtul tablourilor dintr-un muzeu din Verona, Italia.

La 19 noiembrie 2015, Inspectoratul General de Poliție a fost informat de către colegii din Italia, despre faptul că, un grup de moldoveni ar fi pătruns în Muzeul Castelului Vechi  din Verona. Se presupune că hoții au imobilizat doi gardieni și au furat 17 tablouri, printre care tablouri de Rubens, Tintoretto, Pisanello, Mantegna și Caroto. Valoarea totală a obiectelor de artă furate este estimată la circa 15 milioane de euro.

Cazul a fost examinat prin cooperarea secției de exercitare urmăririi penale pe cauze excepționale cu autoritățile italiene. În rezultatul măsurilor întreprinse, 3 moldoveni au fost reținuți în Moldova și 8 în Italia.

În ambele țări au fost organizate 20 de percheziții, în urma cărora au fost găsite probe care demonstrează vinovăția suspecților.

Judecătoria centrală din Chișinău le-a aplicat suspecților, arest de 30 zile.

Investigația pentru stabilirea tuturor circumstanțelor continuă.

Vârsta infractorilor, care au reușit să desfășoare operația în doar 10 minute este cuprinsă între 25 și 35 de ani. Se presupune că tablourile au fost aduse de către suspecți în Moldova, însă până în prezent acestea nu au fost găsite.

Italia este a doua țară după Federația Rusă în care se află cei mai mulți emigranți moldoveni. Actualmente, țara găzduiește cca 150 mii de moldoveni, care, sperăm că, își manifestă dragostea pentru artă, într-un mod legal.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii