Obiecte și substanțe interzise, riscau să ajungă din nou în instituţiile de detenţie din ţară. Pe parcursul zilelor de odihnă, colaboratorii DIP au contracarat două astfel de cazuri în Penitenciarului nr.18 și Penitenciarul nr.8.
 
Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, colaboratorii Penitenciarului nr.18 din Brăneşti au depistat şi ridicat 3 mii lei de la o femei care urma să se vadă cu nepotul său. Banii erau ascunși în lenjeria intimă a femeii, în vârstă de 63 ani. Nepotul său de 23 de ani, a fost condamnat la 5 ani privaţiune de libertate.

lei.jpg

dip.gov.md

Pe cazul dat au fost sesizaţi ofiţerii Inspectoratului de Poliţie Orhei, iar dacă vinovăţia femeii va fi demonstrată, aceasta riscă să fie amendată.

O altă ilegalitate a avut loc ieri, 6 noiembrie 2016, la Penitenciarul nr.8  din Bender. Persoane necunoscute au aruncat peste edificiile de pază ale instituţiei un pachet de polietilenă, de culoare albastră, înfăşurat cu bandă adezivă. La fața locului, angajaţii au ridicat obiectul interzis care conţinea 100 gr de masă vegetală de culoare verde-cafenie.

veg_0.jpg

dip.gov.md

Şi în acest caz a fost sesizată poliţia din localitate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii