Interlopul Grigore Caramalac, a fost anunţat în căutare internaţională, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Judecătoria sectorului Centru a Capitalei a emis această decizie la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Potrivit publika.md, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari a confirmat informația.

Autoritatea criminală, zis și  „Bulgaru” a scăpat în 2015 de urmărire penală în Rusia, după ce dosarele lui penale au fost transferate prin decizia fostului procuror-general interimar, Andrei Pântea, iar acum anchetatorii au reluat urmărirea penală în cadrul dosarului pe numele acestuia în baza mai multor capete de acuzare, inclusiv şantaj şi tentativă de omor.

Caramalac, a fost arestat de mai multe ori și în Rusia și Ucraina, dar a fost eliberat de fiecare dată. În Moldova, acesta a avut două dosare penale, în care era învinuit de comiterea infracţiunilor de banditism, complicitate la tentativă de omor premeditat cu circumstanţe agravante, şantaj şi sustragere în proporţii deosebit de mari din avutul proprietarului, pentru care a fost anunţat și încă se află în urmărire internaţională.

0114a72a65bf514e1ada7411dff67bba.jpg


Timp de mai mulți ani, Moscova a refuzat să-l extrădeze pe Caramalac, când acesta era cercetat de procurorii de la Chișinău. Situația aceasta ne face să credem că Bulgaru a reușit să cumpere inclusiv indulgența autorităților rusești.

Despre Caramalac se cunoaște că este prieten apropiat cu Renato Usatîi și că ar fi finanțat mai mulți politicieni moldoveni cu banii obținuți din afaceri ilicite.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii