Un grup infracțional care racola tinere din familii social-vulnerabile pentru a le exploata sexual pe teritoriul României, a fost deconspirat de angajații Poliției de Frontieră.

Conform informațiilor acumulate pe parcursul a 4 luni de către organele legii, suspecții racolau tinere din raionul Cahul, cu vârste cuprinse între 19-25 de ani. Majoritatea fetelor făceau parte din familii social-vulnerabile și erau convinse de membrii rețelei prin promisiuni cu caracter financiar să presteze servicii sexule pe teritoriul României.

Pe parcursul zilei de ieri, în cadrul acțiunilor speciale de investigaţie şi de urmărire penală, polițiștii de frontieră au reținut un membru activ al grupului infracțional, în timp ce racola telefonic o domnișoară. Suspectul, cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 23 de ani, avea rolul de a recruta tinere și de ale trimite unor cetățeni români. Cei din urmă preluau fetele și le perfectau actele necesare. Ulterior, promițându-le un salariu decent în România, le transportau în orașul Galați. Pentru ele se închiriau apartamente, unde erau impuse să presteze servicii sexuale. 

Din cercetările primare s-a stabilit că suspecții le promiteau tinerelor 50% din suma primită din partea clienților, iar ulterior înscenau datorii nefondate pe care acestea trebuiau să le achite și prin constrângere erau supuse exploatării sexuale continue.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală privind traficul de fiinţe umane, iar dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

De asemenea, au fost  reținuți și doi cetățeni români, membri ai grupului infracțional, de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Galați. În prezent aceștia se află în arest preventiv.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii