Trei membri ai unui grup infracțional au fost reținuți și arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de comercializarea drogurilor. 

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Antidrog, în comun cu inspectorii Centrului Chinologic al Serviciului Vamal, s-a stabilit că grupul infracţional a organizat diferite scheme pentru introducerea în Republica Moldova a substanţelor narcotice de tip Ecstasy, amfetamină, heroină, precum și stupefiante.  Drogurile erau comercializate pe teritoriul ţării, iar unele erau tranzitate, având ca destinaţie finală Federaţia Rusă.
 
Astfel, grupul a creat o schemă de introducere prin cale de contrabandă cu ulterioară comercializare, a substanțelor psihotrope (pastile subutex) pe teritoriul țării. Țara de origine era Franța, iar în Republica Moldova drogurile ajungeau prin intermediul coletelor transmise cu microbuzul de rută, acestea fiind camuflate în cutii cu produse alimentare. Ulterior, drogurile erau distribuite consumatorilor finali, iar fiecare membru al grupului criminal avea o cotă parte din mijloacele financiare obținute din comercializarea acestora.
 
La 6 august curent, în urma efectuării unui șir de acțiuni în mun. Chișinău și postul Vamal Leușeni, pe unde se introduceau coletele cu microbuzul de rută Franța – Chișinău, a fost depistat microbuzul care transporta coletul cu drogurile camuflate. În momentul primirii coletului de către organizator, acesta a fost reținut de către colaboratorii BPDS „Fulger”.
 
În colet au fost depistate 78 de blistere a câte 7 pastile cu inscripția SUBUTEX, fiind camuflate în cutii de cafea, total 545 de pastile psihotrope. O pastilă de acest gen este suficientă pentru a satisface necesitatea de consum a 5 – 10 persoane consumatoare de droguri.
 
În Republica Moldova, pastilele se comercializau la prețul de 600 – 800 lei pentru o bucată. În urma realizării acestora se presupune că membrii grupării ar fi încasat circa 430 000 lei. În Franța, o pastilă era procurată cu prețul de 2,5 Euro (aproximativ 55 lei).
 
Ulterior, au fost reținuți încă 2 membri ai grupării, care aveau rolul de distribuire a drogurilor către consumatori, fiind depistate 2 pastile psihotrope cu denumirea „Aprozalam”, telefoane mobile și alte mijloace de comunicare, precum și acte de identitate cu semne de falsificare emise de autoritățile României.
 
Membrii grupului infracțional reținuți, riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii