La 18 mai curent, Serviciul de Informaţii şi Securitate în colaborare cu angajaţii Procuraturii  sectorului Botanica şi ofiţerii Inspectoratului de poliţie Botanica din capitală au deconspirat o grupare criminală transfrontalieră, specializată în traficul ilicit de droguri (amfetamină, haşiş şi heroină). Membrii grupării s-au dovedit a fi comercianţi de droguri, cu vârste cuprinse între 35 şi 43 ani, domiciliaţi în mun. Chişinău.

Activitatea grupării a fost documentată de către SIS pe parcursul unui an, astfel, urmare a acumulării de probe, membrii grupării au fost  reţinuţi în flagrant delict.

Urmare a percheziţiilor efectuate la faţa locului şi la oficiul firmei gestionate de unul din membrii grupării infracţionale au fost depistate substanţe asemănătoare drogurilor (eventual heroină şi haşiş) în cantităţi mari şi un pistol cu ţeavă ghintuită. De asemenea, la aceştia a fost găsită o insignă a colaboratorului de poliţie şi 4 discuri cu interceptări telefonice efectuate de către INI IGP RM.   


Substanţele identificate în timpul percheziţiilor au fost expediate pentru expertizare, în laboratorul criminalistic.  În privința acțiunilor grupării infracționale a fost iniţiată o cauză penală, în baza art. 2171 alin. (4), lit. lit. b) şi d) Cod penal - ”circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Dacă membrii grupării vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

  

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii