Și-au omorât colegul de breaslă. Un fost membru al grupării criminale ”Makena” a fost împuşcat în cap, iar cinci suspecţi au ajuns pe mâna poliții, fiind bănuiţi că ar fi comis infracţiune.

Potrivit canal3.md, ieri, 16 mai, ofiţerii Direcţiei combaterea crimelor grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, alături de colegii din raionul Cantemir, însoţiţi de procurori şi mascaţii Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger” au descins în locuinţele câtorva indivizi din sudul ţării pentru ca să-i rețină pe suspecții care ar fi comis crima.


Potrivit procuraturii, în luna aprilie curent, oamenii legii au descoperit, pe un câmp din raionul Cantemir, cadavrul unui bărbat, împuşcat în cap şi băgat în portbagajul unui automobil. Acesta ar fi fost ucis dintr-un automat Kalashnikov.

Victima era un fost membru al grupării criminale organizate de hoţul în lege ”Makena”. Potrivit informaţiilor operative, în trecut acesta a fost supraveghetor în regiunea de sud a ţării.

Deși a făcut parte din grupare, canal3.md scrie că între victimă şi criminalii din noua generaţie ar fi izbucnit un conflict. Se presupune că interlopii mai tineri ar fi încercat să obţină controlul în regiune. În ziua tragediei, între aceştia s-ar fi produs un scandal, suspecții ar fi urmărit victima, au ajuns-o din urmă pe un câmp, intrând în plin în automobilul său. Unul dintre urmăritori a scos arma şi a tras direct în capul bărbatului.

Potrivit şefului adjunct al Direcţiei combaterea crimelor grave, Igor Zglăvuţă, suspecţii ar fi încercat să şteargă urmele omorului.

Chiar dacă indivizii nu își recunosc vina, procurorul raionului Cantemir afirmă că există probe care i-ar incrimina.

mak_72499100.jpgBănuiţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore. O parte dintre ei au antecedente penale, iar unul dintre ei a fost coleg de puşcărie cu victima.

În cadrul dosarului penal deschis pentru omor, anchetatorii şi procurorii urmează să dispună efectuarea unei serii de expertize. Astfel, în scut timp se va cunoaşte dacă printre armele ridicate în cadrul percheziţiilor se află şi arma din care a fost împuşcat în cap bărbatul găsit în portbagaj.

Dacă vor fi găsiți culpabili, bănuiţii își vor petrece tot restul vieții după grații.

Vladimir Moscalciuc, conducătorul organizaţiei criminale „Makena”, a fost arestat şi condamnat în anul 2010 împreună cu mai mulţi complici de-ai săi. Totuși alți interlopi se află încă în libertate. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii