Șapte bărbați, membri ai unei grupări criminale, care jefuiau magazine de bijuterii au fost identificaţi de organele de drept. Suspecţii sunt implicaţi în cazuri răsunătoare precum furtul din magazinele de bijuterii din centru capitalei și din sectorul Ciocana. Timp de jumătate de an, tâlharii au furat bijuterii  în valoare de 700 de mii de lei, pe care apoi le-au vândut în stânga Nistrului. 

În prezent doi dintre ei, care sunt și liderii grupului de hoți, au fost reținuți pentru 30 de zile. Alți cinci presupuși infractori sunt dați în căutare. 

Hoţii au comis patru jafuri în ultima jumătate de an. Cu măşti medicinale pe faţă, membrii grupării pătrundeau în magazine ca simpli cumpărători, ameninţau vânzătoarele cu un pistol, după care cu un ciocan spărgeau vitrinele de unde sustrăgeau bijuterii din aur, iar ulterior, se ascundeau de la locul infracţiunii. 

Astfel, gruparea este responsabilă de furtul de pe 26 februarie dintr-un magazin de bijuterii de pe strada Ștefan cel Mare din Capitală. De acolo, bărbații au sustras peste 185.000 lei. Un alt caz a avut loc în luna mai, în sectorul Ciocana, unde, amenințându-i cu o armă pe cei aflați în magazin, tâlharii au furat bunuri în valoare de 23.000 de lei.

Suspecţii au sustras în această perioadă din magazinele de bijuterii circa 1 kg de aur în valoare de peste 700 mii de lei.

Aceeași grupare a mers în casa unei femei din Hârjăuca, iar după ce au imobilizat-o au furat din casa ei bunuri și bijuterii în valoare de 110.000 de lei. 

Pe data de 15 iunie, oamenii legii au reţinut liderii grupării pentru tâlhărie calificată. Dosare penale pentru fiece caz în parte au fost unite într-o singură procedură. În procesul de urmărire penală au participat  patru procurori şi 27 de ofiţeri. 

Persoanele sunt domiciliate în Transnistria, au câte 34 și 35 de ani, ambii  sunt recidivişti. Aceștia și-au recunoscut vina și riscă de la 12 la 15 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii