Ilan Shor rămâne după gratii. Magistrații Judecătoriei Buiucani au decis ca primarul orașului Orhei să fie plasat în arest preventiv.

Primarul de Orhei nu a fost prezent la ședință invocând probleme de sănătate, acesta a fost reprezentat de doi avocați.

Decizia a fost luată acum câteva minute. Mulțimea care protestează în fața Judecătoriei Buiucani a primit vestea cu indignare.

Procurorul Adriana Bețișor a declarat: "Ilan Șor este învinuit de escrocherii și spălare de bani în proporții deosebit de mari, aceste crime au fost făcte în perioada în care deținea funcția de președinte al Consiliului de administrare al Băncii de Economii. Am solicitat această măsură pentru ca învinuitul să nu poată influența persoanele cu care urmează să lucrăm citândui la CNA. În ceea ce privește dosarul în care este învinuit Vladimir Filat lucrăm și acolo și avansăm".

"Am primit decizia motivată a instanței, și vă spunem că suntem nemulțumiți de această decizie, nu există nici un motiv ca Ilan Shor să fie ținut 30 de zile după gratii.  Domnul Shor nu dorește să participe la acest show organizat de Procuratura anti-corupție, dat fiind faptul că domnia sa deja are o măsură preventivă care nu a fost încălcată”, au spus avocații omului de afaceri.

Apărătorii lui Ilan Shor spun că vor ataca la Curtea de Apel Chișinău decizia Instanței de la Buiucani.

Shor a fost reținut miercuri pentru 72 de ore într-un nou dosar deschis pe numele său pentru evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii