Denis Zglavoc, acuzat la începutul acestui an de proxenetism, a scăpat de pedeapsă chiar în faza urmării penale, după ce Judecătoria Buiucani a decis să înceteze cauza penală în privința lui, în legătură cu intrarea în vigoare a Legii amnistiei. O decizie în acest sens a fost pronunțată de instanță pe 5 octombrie curent.

Potrivit sentinței, în perioada lunilor noiembrie 2015 – martie 2016, aflându-se în capitală și urmărind încurajarea prostituției de către altă persoană pentru obținerea foloaselor materiale, bărbatul a comis infracțiunea de proxenetism, îndemnând 2 tinere să presteze servicii sexuale on-line (Chaturbate), contra-plată.

Fetele au fost selectate de bărbat în cadrul unor întâlniri, în perioada lunii noiembrie 2015. Una dintre acestea avea 19 ani și era din r. Strășeni. 

Ulterior, bărbatul a închiriat pentru acestea 2 apartamente în capitală (str. Valea Crucii și str. Hristo Botev), unde fetele urmau să presteze servicii sexuale online, sub diverse pseudonime.

Astfel, prin acțiunile sale, bărbatul a fost găsit vinovat de proxenetism asupra a două sau mai multor  persoane, infracțiune care se pedepsește cu privațiune de libertate de la 4 la 7 ani.

În procesul audierilor, bărbatul a declarat instanței că una dintre fetele căreia i-a propus să presteze servicii sexuale on-line era concubina sa. Acest lucru ar fi avut loc în toamna anului 2015. În aceeași perioadă, acesta a contactat telefonic și pe o rețea de socializare o altă fată căreia i-a propus să presteze acestei servicii și care a acceptat. Bărbatul a mai declarat că le-a propus fetelor ca profitul să fie împărțit în proporție de 40% pentru el și 60% pentru fată.

Apartamentele și tehnica de calcul folosite în acest scop au fost închiriate și cumpărate de bărbat, iar cardurile bancare pe care se transferau banii pentru serviciile prestate au fost perfectate pe numele lui.

Activitatea a fost organizată până în primăvara anului curent, când una dintre fete a plecat de la el, dar a urmat să desfășoare același gen de activitate. Bărbatul a spus că a activat fără complici și le-a implicat doar pe cele 2 fete, cu una dintre care era în relații de concubinaj și care era însărcinată de la el.

În cadrul procesului de judecată, bărbatul și-a recunoscut în totalitate vina, solicitând cu această ocazie aplicarea față de el a Legii nr. 210 privind amnistia în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței RM. Procurorul de cauză a acceptat ca dosarul bărbatului să fie examinat în procedură simplificată și cu aplicarea acestei legi, iar instanța a dat curs acestui demers.

Astfel, în baza probelor acumulate și demersului bărbatului, acesta a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de proxenetism pentru care risca o pedeapsă de la 4 la 7 ani de închisoare, dar instanța de judecată a decis să înceteze cauza penală pe motivul intervenirii actului de amnistie în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței RM.

p.PNG

Sentința Judecătoriei poate fi consultată pe pagina instituției.

Amintim că până în prezent, a mai fost făcut public un singur caz de amnistiere a unui bărbat în legătură cu intrarea în vigoare a legii menționate. Acesta a fost Valeriu Efrim, condamnat la 30 mai 2016 pentru vătămare corporală în urma conducerii unui vehicul.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii