Denis Zglavoc, acuzat la începutul acestui an de proxenetism, a scăpat de pedeapsă chiar în faza urmării penale, după ce Judecătoria Buiucani a decis să înceteze cauza penală în privința lui, în legătură cu intrarea în vigoare a Legii amnistiei. O decizie în acest sens a fost pronunțată de instanță pe 5 octombrie curent.

Potrivit sentinței, în perioada lunilor noiembrie 2015 – martie 2016, aflându-se în capitală și urmărind încurajarea prostituției de către altă persoană pentru obținerea foloaselor materiale, bărbatul a comis infracțiunea de proxenetism, îndemnând 2 tinere să presteze servicii sexuale on-line (Chaturbate), contra-plată.

Fetele au fost selectate de bărbat în cadrul unor întâlniri, în perioada lunii noiembrie 2015. Una dintre acestea avea 19 ani și era din r. Strășeni. 

Ulterior, bărbatul a închiriat pentru acestea 2 apartamente în capitală (str. Valea Crucii și str. Hristo Botev), unde fetele urmau să presteze servicii sexuale online, sub diverse pseudonime.

Astfel, prin acțiunile sale, bărbatul a fost găsit vinovat de proxenetism asupra a două sau mai multor  persoane, infracțiune care se pedepsește cu privațiune de libertate de la 4 la 7 ani.

În procesul audierilor, bărbatul a declarat instanței că una dintre fetele căreia i-a propus să presteze servicii sexuale on-line era concubina sa. Acest lucru ar fi avut loc în toamna anului 2015. În aceeași perioadă, acesta a contactat telefonic și pe o rețea de socializare o altă fată căreia i-a propus să presteze acestei servicii și care a acceptat. Bărbatul a mai declarat că le-a propus fetelor ca profitul să fie împărțit în proporție de 40% pentru el și 60% pentru fată.

Apartamentele și tehnica de calcul folosite în acest scop au fost închiriate și cumpărate de bărbat, iar cardurile bancare pe care se transferau banii pentru serviciile prestate au fost perfectate pe numele lui.

Activitatea a fost organizată până în primăvara anului curent, când una dintre fete a plecat de la el, dar a urmat să desfășoare același gen de activitate. Bărbatul a spus că a activat fără complici și le-a implicat doar pe cele 2 fete, cu una dintre care era în relații de concubinaj și care era însărcinată de la el.

În cadrul procesului de judecată, bărbatul și-a recunoscut în totalitate vina, solicitând cu această ocazie aplicarea față de el a Legii nr. 210 privind amnistia în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței RM. Procurorul de cauză a acceptat ca dosarul bărbatului să fie examinat în procedură simplificată și cu aplicarea acestei legi, iar instanța a dat curs acestui demers.

Astfel, în baza probelor acumulate și demersului bărbatului, acesta a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de proxenetism pentru care risca o pedeapsă de la 4 la 7 ani de închisoare, dar instanța de judecată a decis să înceteze cauza penală pe motivul intervenirii actului de amnistie în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței RM.

p.PNG

Sentința Judecătoriei poate fi consultată pe pagina instituției.

Amintim că până în prezent, a mai fost făcut public un singur caz de amnistiere a unui bărbat în legătură cu intrarea în vigoare a legii menționate. Acesta a fost Valeriu Efrim, condamnat la 30 mai 2016 pentru vătămare corporală în urma conducerii unui vehicul.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Rafelo

24:67 01.07.2017

Jurnalizm de 2 bani de jurnalisti care fac copy paste.
Hai fiti seriosi.
Pai daca in Thailand pentru mastrubare se da 3 ani oare asta inseamna ca si in Muldova voastra la fel trebuie de facut?
Hai dragi jurnalisti sa holbam ochii la Europa sa vedem cit de criminal este ce au facut acesti Chisinaueni nenorociti.

Hai sa ne holbam nu departe la doar undeva vreo 100 de km in Romania.

Cum in Romania e cu tema data?

Pai va recomand niste video:
1) Videochat ul o afacere de sute de milioane de euro in Romania Documentar
https://www.youtube.com/watch?v=TDgDzQT5uH8

Da care video ca sunt suet de ele!

As ruga asa numitii jurnalisti Basarabeni sa mai mestece guma si sa vada unde e criminalul.

Pai veti spune legea?
Care mama ei de lege Kisinnauiasca si Bolsevico-Komunista?
Care presa de 2 bai cirniti in rila?

Oare sunteti asa smekeri?
Rageti de prostie!
Atrageti atentie la jurnalistii din Romania si la cei din Europa cum ei se refera la tema data.

De asa numita justitie rage rapanul la ei.

Pai cum domnilor sa furi un miliard fara urma si sa trimiti din tara peste un milion nu e criminal da ca ai aprins camera si faci bani asta e trafic de fiinte umane si prostitutie si proxenetizm.

Dao mai de aripa jurnalistica si politie implicata in sex online pentru ca asta e simplu sa trimiti maski show la niste nenorocite din Chisinau care nu ca ofera sex da nici shouri sa faca ca sunt asa de speriate ca saracele primesc ppentru prostituie da nici macar cizmele nu le-au scos.

Ce pe mine ma scoate din sarite?

Un singur lucru!
Dao dracului de show adult.
Ma scoate din sarite prostia fara margini a justitiailor + politia care reactioneaza la suerat si presa formata din asa numitii informnatori polietenesti.

Asta e o rusine.

Nu trebuie pe mine sa ma convingeti!

Convingeti presa de peste Prut ca nu sunteti retardat si ca va gasiti in minte sanatoasa atunci cind vorbiti despre una din cele mai pasnice metode de a face bani in adult.

Si din nou presa de la Chisinau e o ratata.

Cind doamne vom avea o presa ca in Romania mintal sanatoasa si la sigur ne oarba.

Ответить

Maria

24:67 01.07.2017

Videochatul in Romania - un reportaj Digi TV & Studio 20
https://www.youtube.com/watch?v=Pj9E_El6PPQ

Imi place cum Romanii lamuresc despre siguranta gen fata singura sta si nimeni nu intra peste dinsa.

Contact nui, boli venerice nu sunt.

Pai de unde de la jucarii erotice?

Unde e criminalul.

Pai ne dragi moldo jurnalisti uitativa cum se refera la asta presa Romana.

Mai cititi carti inainte de a scrie articole de care presa Romana ride cu excremente.