Mai mulți indivizi, cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, sunt bănuiți că au furat sute de mii de lei dintr-un terminal de plată și un safeu.

În luna martie, suspecţii ar fi pătruns în blocul Universităţii de Stat a Moldovei și  prin deteriorarea terminalului de plată au sustras bani în sumă de 8200 de lei. Ulterior, aceștia au pătruns și în alte două oficii de unde au sustras și mijloace financiare.

De asemenea, în luna mai, bănuiţii ar fi pătruns în incinta unui magazin alimentar din orașul Durleşti. Aceștia ar fi deteriorat uşa și au furat, din locul special amenajat pentru schimb valutar, un safeu în care se aflau bani în diversă valută. Indivizii au cauzat proprietarilor un prejudiciu în valoare totală de peste 530 de mii de lei.

Potrivit oamenilor legii, bănuiții purtau de fiecare dată cagule, mănuşi, erau dotaţi cu echipamente pentru spargerea safeurilor, inclusiv răngi metalice. La fel, automobilul cu care comiteau infracţiunile avea plăcuţele de înmatriculare schimbate, pentru a nu nimeri în vizorul camerelor de supraveghere a traficului.

La data de 9 august, capul grupării criminale a fost arestat pentru un termen de 30 de zile, fiind cercetat penal pentru tâlhărie şi sustrageri în proporţii deosebit de mari. Pentru faptele comise, individul riscă până la 15 ani de închisoare. Un alt membru al grupării este arestat în Germania, iar pe numele altor trei suspecți au fost emise mandate de arest de alte judecătorii din ţară. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii