Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a organizat astăzi o conferință de presă cu privire la atacurile orchestrate în adresa lui. În cadrul acesteia, Leancă a negat declarațiile fostului şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, în timpul emisiunii INTERPOL de la TV7.

Leancă a spus că Gofman ar fi doar „instrumentul cuiva”, iar spusele acestuia sunt „minciuni”: „Au început să fie scoși de la naftalină luptători pentru adevăr, care spune că vin cu informație inedită, dar fac acuzații fără temei... Un fost angajat CNA a fost adus la interviu și pretinde că știe multe lucruri despre frauda bancară. Acest fost șef s-a ocupat ani de zile de prevenirea spălării banilor în RM, tocmai când s-au făcut cele mai mari tranzacții care au păgubit Moldova.

Cineva are un interes ca el să vină cu aceste cuvinte. El este doar un instrument și nimic mai mult, și a rostit minciuni. Ba mai mult: el a fost demis în aprilie 2014 de CNA la insistența mea, pe motivul unor dezvăluiri din presă, și am aflat că a mai fost concediat anterior”, a declarat Leancă în cadrul conferinței.

Amintim că Gofman a vorbit despre un așa zis grup secret creat printr-o decizie a lui Iurie Leancă, lucru negat de fostul premier.

Fostul premier a comentat și zvonurile despre eventuala sa arestare, la care a făcut aluzie Gofman, declarând că Leancă este următorul din lista persoanelor care vor fi arestate pentru fraudele bancare: „Apropo, despre „iminenta” mea arestare: nu am de ce să mă tem și de ce să mă ascund. Atunci când am fost citat de CNA, m-am prezentat. Am fost mișcat des copul de a face lumină și de a nu repeta scenarii macabre în RM. Nu exclud că vor mai fi trezite din somnul lor amnezic alte personaje care vor insista în campanie pe aberații scandaloase. Mi-aș dori foarte mult, măcar o dată după independență, să arătăm că suntem stat european, că am învățat ceva, ca această campanie să fie o competiție de idei și soluții, nu de atacuri murdare”, a mai dreclarat Iurie Leancă.

Leancă a mai sugerat că interviul de ieri cu Mihail Gofman ar fi avut scopul de a acoperi subiectul aniversării a 2 ani de la semnarea acordului de asociere RM-UE și a rolului său în semnare acestuia.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii